آنچه در این مقاله میخوانید

    بررسی انواع چراغ هدلایت

    بررسی انواع چراغ هدلایت

    چراغ‌های جلوی اتومبیل به عنوان مهم‌ترین منابع تامین نور خودرو شناخته می‌شوند که وظیفه فراهم کردن نور کافی برای رانندگی در شب را بر عهده دارند. اما بسیاری از رانندگان به منظور داشتن چراغ‌هایی پر نورتر اقدام به تعویض لامپ‌های فابریک اتومبیل خود کرده و به سراغ گزینه‌های جدیدتری همچون چراغ‌های هدلایت (Headlight) می‌روند. این چراغ‌ها دارای مدل‌های مختلفی هستند و از انواع چراغ هدلایت به عنوان یک منبع نور جایگزین و بسیار قوی‌تر از چراغ‌های معمولی اتومبیل استفاده می‌شود.

     چراغ‌های هدلایت با بهره گیری از فناوری LED ساخته می‌شوند و به همین دلیل طول عمر بالایی دارند و قدرت تولید نور آنها حدودا 5 برابر بیشتر از چراغ‌های معمولی است. هریک از مدل‌ها و انواع لامپ هدلایت خودرو دارای ویژگی‌های مشخصی هستند و مزایا و معایب خاص خود را دارند. از این رو رانندگان در هنگام خرید هدلایت مردد می‌شوند و نمی‌دانند که کدام مدل را برای اتومبیل خود انتخاب کنند. در ادامه این مطلب ماهیت و نحوه کار هدلایت را مورد بررسی قرار می‌دهیم و شما را با انواع چراغ هدلایت اتومبیل آشنا خواهیم کرد. با پارس اسپرت همراه باشید.

    چراغ هدلایت چیست و چه کاربردی دارد؟

    چراغ‌های هدلایت نسل جدیدی از چراغ‌های اتومبیل هستند که با بهره گیری از فناوری LED ساخته می‌شوند و به همین دلیل به آنها چراغ LED نیز گفته می‌شود. هدلایت‌ها در واقع جایگزین چراغ‌های اصلی اتومبیل شده و در کاسه چراغ‌های جلو و یا نورافکن‌های سپر خودرو قرار می‌گیرند و انرژی مورد نیاز خود برای روشن شدن را از انرژی الکتریکی خودرو دریافت می‌کنند. هدلایت‌ها می‌توانند به عنوان چراغ نور بالا و پایین مورد استفاده قرار گیرند و میدان دید وسیعی را برای رانندگی ایمن در شب برای شما فراهم کنند.

    پیشنهاد می‌کنیم برای خرید انواع لامپ و چراغ مخصوص خودرو به فروشگاه پارس اسپرت مراجعه کنید.

    بهترین مدل لامپ هدلایت

    مزایا و معایب هدلایت

    هدلایت‌ها یا چراغ‌های LED مانند هر سیستم برقی دیگری مزایا و معایب خاص خود را دارند که پیش از خرید باید از آنها مطلع باشید.

    مزایای لامپ هدلایت

    برخی از مهم‌ترین مزایای نصب انواع چراغ هدلایت بر روی اتومبیل شامل موارد زیر می شود:

    بازدهی و طول عمر بالا

    تولید حرارت کم

    فراهم آوردن میدان دید بیشتر برای رانندگی در شب

    مصرف انرژی پایین

    مقاومت بالا

    روشن شدن سریع و بدون نیاز به گرم شدن

    نصب سریع و آسان

    معایب لامپ هدلایت

    برخی از معایب سیستم LED چراغ‌های هدلایت نیز شامل این موارد می‌شود:

    مقاومت پایین در برابر حرارت و ولتاژ بالا

    عدم کارایی مناسب در محیط‌های بسیار سرد

    کاهش بازدهی در صورت افزایش جریان

    بررسی انواع چراغ هدلایت

    همانطور که اشاره کردیم هدلایت‌ها دارای انواع گوناگونی هستند که بر اساس معیارهای مختلفی طبقه بندی می‌شوند. در این بخش شما را با دسته‌بندی‌ انواع چراغ هدلایت آشنا کرده و ویژگی‌های هر یک از آنها را نیز مورد بررسی قرار می‌دهیم.

    کدام هدلایت پر نورتر است؟

    هدلایت دارای درایو

    هدلایت‌های دارای درایو به عنوان یکی از بهترین انواع چراغ هدلایت شناخته می‌شوند که نقش مهمی را در طول عمر و کارایی آنها ایفا می‌کنند. درایوها نوعی قطعه هستند که میزان جریان برق ورودی به هدلایت را کنترل کرده و مانع از ورود جریان برق بیش از حد به آن می‌شوند.

     بدین ترتیب میزان جریان ورودی به هدلایت توسط درایو بهینه سازی و کنترل شده و هیچ گونه نوسان برقی در چراغ‌ها اتفاق نمی‌افتد. انواع چراغ هدلایت به دو دسته درایو دار و بدون درایو طبقه بندی می‌شوند که قطعا طول عمر هدلایت های درایودار بسیار بالاتر از هدلایت‌های بدون درایو بوده و قیمت آنها نیز به مراتب بالاتر است. بنابراین در هنگام انتخاب هدلایت مناسب حتما به این نکته مهم توجه داشته باشید.

    نوع پایه هدلایت

    پایه یا کانکتور نیز یکی دیگر از موارد مهم در طبقه بندی انواع چراغ هدلایت است که با حرف H نشان داده می‌شوند. پایه هدلایت نوعی سوکت است که هدلایت را در جای خود ثابت نگه می‌دارد و برای هر مدل اتومبیل نیز متفاوت است. نوع پایه هدلایت در واقع ماهیت کارکرد آن یعنی نور بالا و نور پایین بودن چراغ را تعیین می‌کند و به همین دلیل در هنگام خرید حتما باید نوع چراغ را تعیین کنید.

    نوع چیپ هدلایت

    بررسی نوع چیپ یکی دیگر از عوامل تعیین کننده در نوع کارکرد انواع چراغ هدلایت است که به نحوه قرارگیری چراغ‌های LED بر روی برد الکتریکی هدلایت‌ها اشاره دارد. چیپ‌های هدلایت دارای سه نوع مختلف هستند که شامل:

    چیپ COB: 

    این چیپ مخفف عبارت Chips On Board است که چراغ‌های LED در آن با فاصله بسیار کم و تعداد بالا بر روی یک مدار الکتریکی قرار می‌گیرند و نور یکدستی را ساطع می‌کنند. از مزایای چیپ COB می‌توانیم به مواردی همچون مصرف انرژی کمتر، طول عمر بالاتر و تولید نور بیشتر اشاره کنیم.

    چیپ SMD:

     این چیپ نیز مخفف عبارت Surface Mount Device بوده که در آن لامپ‌های LED به صورت جداگانه بر روی یک صفحه لحیم می‌شوند. این نوع چیپ به دلیل ساختار منحصر به فرد دارای اندازه و قیمت بیشتری نسبت به چیپ‌های دیگر است و نور آن نیز مطابق با استانداردهای جهانی نیست.

    چیپ CSP:

     این چیپ به عنوان جدیدترین مدل چیپ انواع چراغ هدلایت شناخته می‌شود که مخفف عبارت Chips Scale Package بوده و نور خروجی آن مطابق با استاندارهای جهانی است. این نوع چیپ به دلیل حذف سیم رابط به برد، دارای طول عمر و بازدهی بالاتر و همچنین اندازه کوچک‌تری است و نسبت به دو چیپ دیگر نور بیشتری را تولید می‌کند و گزینه مناسب‌تری برای خرید محسوب می‌شود.

    هدلایت دارای فن

    انواع چراغ هدلایت به طور کلی به دو دسته فن دار و بدون فن طبقه بندی می‌شوند که نقش اصلی آنها کاهش دمای هدلایت است. چراغ‌های هدلایت در هنگام کار دچار افزایش دما می‌شوند و وجود فن در آنها سبب می‌شود تا دمای کارکرد آنها کنترل شده و به سایر قطعات آن آسیبی وارد نشود. 

    به همین جهت هدلایت‌های فن دار طول عمر بالاتر و کارایی بهتری نسبت به هدلایت‌های بدون فن داشته و از همه مهم‌تر آنکه میزان نور خروجی آنها نیز بیشتر است. بنابراین اگر می‌خواهید بهترین مدل لامپ هدلایت را برای اتومبیل خود خریداری کنید حتما به فن دار بودن آن توجه داشته باشید.

    طول عمر هدلایت

    تعداد اضلاع نوری هدلایت

    یکی دیگر از مواردی مهمی که در هنگام خرید انواع چراغ هدلایت باید به آن توجه داشته باشید بررسی جهت نور و اضلاع نوردهی آن است. به طور کلی هرچه تعداد اضلاع نوردهی هدلایت بیشتر باشد، نور تولیدی توسط هدلایت نیز از جهات مختلفی به محیط بیرون ساطع خواهد شد.

     انواع چراغ هدلایت بر اساس جهت نوری به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند که دسته اول تنها نور را در یک جهت (معمولا به سمت جلو) انتشار می‌دهد. دسته دوم نور را در دو جهت مختلف ساطع می‌کنند و دسته سوم نیز نور تولیدی را در چهار جهت انتشار می‌دهند. 

    اما کدام هدلایت پر نورتر است؟ بدیهی است که هرچه میزان جهات و اضلاع نوردهی چراغ‌های هدلایت بالاتر باشد، نور بیشتری را به محیط بیرون ساطع کرده و میدان دید وسیع‌تری را برای رانندگی در شب برای شما فراهم می‌کند. بنابراین اگر هدف شما از خرید هدلایت تامین نور چندین برابری نسبت به چراغ استاندارد اتومبیل‌تان است، پس حتما در هنگام خرید به تعداد اضلاع نوری آن توجه داشته باشید.

    جمع بندی

    چراغ‌های هدلایت یا چراغ‌های LED نسل جدیدی از چراغ‌های ساخته شده برای اتومبیل هستند که به جای چراغ اصلی در کاسه چراغ‌های جلو قرار می‌گیرند و نور بسیار بیشتری را نسبت به چراغ‌های هالوژنی تولید می‌کنند. انواع چراغ هدلایت دارای ویژگی‌های مختلفی هستند که بر اساس فاکتورهای متعددی همچون چیپ، اضلاع نوری، پایه و غیره طبقه بندی می‌شوند. از این رو برای خرید هدلایت حتما به فاکتورهای مهمی که در این مقاله بررسی کردیم، توجه ویژه داشته باشید تا بتوانید بهترین مدل لامپ هدلایت را برای اتومبیل خود خریداری نمایید.

    20 بهمن 1400
    مقالات مرتبط

    نظرات

    نام
    ایمیل
    نظر